Вижте как хора от уязвими групи правят ръчно приготвени бонбони

Шоколад с кауза. Възможно ли е сладкото изкушение да обединява хора, които не се познават и които често чуват, че са по-различни, а всъщност са много талантливи? Да, в една шоколадова къща това е мисия възможна. Там сладкото и добрината са хомогенна смес.

В своята шоколадова къща Станимира прави ръчно приготвени бонбони. Дава шанс и работа на хора от уязвими групи. Хора с талант. Такива са Рали, Цвети и Мони, защото „шоколадът е за това – да създава и дарява добро“.

От успешна бизнес дама във финансите животът я сблъсква челно с втората й любов, след съпруга й, - шоколадът. Едно пътуване в Белгия завършва с тапия за шоколатиер. 

ПОДАДЕНА РЪКА: Ученици помагат на дете, останало без дом след пожар

Докато стане мастършоколатиер, през ръцете й минават стотици килограми шоколад. Опит след опит, проба-грешка и накрая - шедьовър. Сега Станимира учи Рали, Мони, Цвети и още няколко верни чираци на сладки шедьоври. 

Социалната идея е в основата на бизнес начинанието за шоколадова работилница. Мечтата й е шоколадът да е средство, чрез което хората откриват свои таланти, творят и създават добро. Тази нейна мечта се превръща реалност. 

Сладкият бизнес сближава хора с различни съдби. И така различията се смесат, разбъркват и създават шоколад с добавена стойност. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.