Консерваторите и лейбъристите претърпяха загуба на местните избори

Наказателен вот срещу двете основни британски политически партии. Консерваторите и лейбъристите претърпяха загуба на местните избори. Заради провала около Brexit и сделката с Евросъюза, гласоподавателите са избрали десни и по-малки политически формации. Само в Англия, частичните резултати сочат, че Торите губят повече от 500 места в местните парламенти. Очаква се с крайните резултати загубата да достигне 1000 за сметка на Либералдемократите, които отбелязват най-добрия си резултат от десетилетия. 

Пресата във Великобритания коментира бъдещето на Brexit и перспективите пред двете водещи партии в страната

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че произведените вчера местни избори са били "много трудни" за нейната Консервативна партия и резултатите показват, че страната трябва да продължи със забавения процес на излизането си от Европейския съюз, съобщава БТА. 

"Това е трудно време за нашата партия, и тези изборни резултати са симптом за това. Има просто послание от вчерашните избори, както към нас, така и км Лейбъристката партия: просто продължавайте и реализирайте Брекзит", каза Тереза Мей пред членове на Консервативната партия в Уелс.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "BREXIT" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.