Той създава затруднения с придвижването в столичния квартал "Витоша"

Жителите на столичния квартал „Витоша” изпитват затруднения с придвижването, след като техни съседи разкопаха и преградиха една от улиците с аргумента, че е тяхна собственост. Години след изграждането на път, общината още не ги е обезщетила за отчуждаването на парцела. Часове след разкопаването дупката беше зарита, а инициаторите - санкционирани.

„В правния мир този имот е частен, а не общински. Затова по Закона за устройството на територията ние имаме право да си го заградим”, каза единият от собствениците за „Здравей България”. По думите му те не желаят да създават неудобство на своите съкварталци, но отправи запитване към кмета на район „Лозенец” Любомир Дреков - защо след 8 години едва сега е решил „да свърши нещо”.

Собственици преградиха улица като частен имот

„Този път заграждането ще бъде доста по-елегантно. Ще сложим бариера със символичната такса от 20 ст. Всички събрани средства ще бъдат дарени за дом за сираци”, заяви Елисавета Александрова. Тя призова институциите, „абдикирали от този казус", да си свършат работата.

„Надявам се нещата да бъдат решени по мирен и законен начин. Всички ние тук ставаме заложници на този казус, щом като не можем да си стигнем до домовете. Това е единствената проходима улица”, каза Огнян Панайотов, жител на кв. „Витоша”.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.