Пострадалите са на 16 и 17 години

Кола блъсна четири деца, след което се преобърна в Перловската река в София, научи NOVA. Две от децата също са паднали в коритото. Пострадалите са три момичета на 17 години и едно момче на 16. Най-сериозно са пострадали момчето и едно от момичетата, което е със счупен таз. "Момчето е със счупен глезен и ще претърпи операция по спешност, а момичето най-вероятно в следващите 24 часа", съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Другите две момичета са съответно с открита фрактура на стъпалото и с контузия на подбедрицата. Те остават за наблюдение в болницата. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Инцидентът станал на бул. "Владимир Вазов", в близост до стадион "Георги Аспарухов". Сигналът е подаден в 13.45 ч. На мястото веднага са изпратени три коли на Спешна помощ. Те са транспортирали ранените до "Пирогов".

Пред камерата на NOVA шофьорът на автомобила разказа за случилото се. Той твърди, че е бил засечен от друг шофьор, преминаващ на червено. В опита си да избегне удар, водачът на автомобила, блъснал децата, завил рязко наляво, колата поднесла и връхлетяла върху пострадалите. Две от децата падат с него в коритото на река Перловска. 

"Карах с максимум 50 км/ч. В шок съм", сподели водачът. Направена му е проба за наличие на алкохол в кръвта, но резултатите от нея все още не са оповестени.

В края на миналата година на същото кръстовище вследствие на удар кола пада в река Перловска.

Репортери: Владислава Тричкова, Наталия Герджикова, Рада Богданова

Снимки: Ерол Емилов, NOVA и Булфото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.