Коментар на водача на листата на НФСБ Валери Симеонов

„Важно е България да изпрати в Европейския парламент дейни, последователни и упорити хора, които постигат целите си. Всичко останало са заблуди за неориентираните избиратели и опитите, че едва ли не ще решим там вътрешните проблеми на България – няма как да станат”. Това заяви водачът на листата на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

По думите му България сама трябва да реши проблемите си, защото няма друг механизъм, който да ги решава. „Няма такива европейски механизми, чрез които България да се оправи със собствената си корупция, включително Европейската прокуратура не се занимава с общите случаи на корупция, а с корупцията, свързана с европейските фондове и усвояването им. Само това, нищо друго”, коментира още той.

„Патриоти за Валери Симеонов” представи листата си за евроизборите

„ЕС е полезен за България, но не е панацеята за нашите проблеми – тях трябва да си ги решаваме сами”, допълни Симеонов.

„Едно от първите неща, с които ще се заема, е държавната помощ на ТЕЦ „Марица Изток 1" и ТЕЦ „Марица Изток 3".  Това са американските централи, които продължават да смучат от бюджета на България, от нашите собствени средства”, заяви Валери Симеонов.

По думите му през лятото на 2014 г. е подаден сигнал към Европейската комисия. „Тя се размотава вече 5 години и не дава отговор дали това е държавна помощ или не е, след като е повече от видимо и явно, че е държавна помощ”, посочи още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.