През годините се появиха редица загадки и теории свързани с британските кралски особи

Британското кралско семейство е едно от най-обсъжданите в света. От смъртта на принцеса Даяна до раждането на децата на Кейт ненаситните за сензации медии постоянно търсят нови събития, интриги и тайни, случващи зад стените на Бъкингамския дворец, информира DarikNews.

През годините се появиха редица загадки и теории свързани с британските кралски особи. Ето някои от тях:

Ричард III бил убиец

Ричард III е един от най-интересните и неуравновесени кралски лидери в историята. Сред множеството странни истории от миналото му е и фактът, че той може да е отговорен за смъртта на двамата си млади племенници.

Източници сочат, че Ричард III е изпратил момчетата в Лондонската кула и ги е убил, за да премахне шансовете им да стигнат до трона. Но още по-страшно е, че кралят никога не е признал смъртта на младите принцове, нещо, което само сочи към неговата вина.

Джак Изкормвача имал кралски произход

Мистерията на известният масов убиец Джак Изкормвача никога не е била разгадана. Много хора обаче вярват, че убиецът е имал кралски произход и предполагат, че това е бил внукът на кралица Виктория - принц Алберт. Принцът бил известен със своя сканадален и буен нрав и често скитал нощем из лондонските улици.

Елизабет I използвала наемен убиец

Въпреки че е известна с целомъдрието си, Елизабет е имала много тайни любовни афери по време на нейното управление. Един от най-известните и любовници бил Робърт Дъдли, женен благородник.



Според историческите книги Елизабт искала връзката и с Дъдли да стане по-сериозна, но проблемът бил, че той бил вече женен. Съпругата на Робърт, Ейми, скоро била намерена мъртва в дома си. Някои историци предполагат, че Елизабет може да е наела убиец за да премахне нежеланата жена.

Кралица Елизабет Втора ще посети новородения си правнук

Принц Чарлз идва от род на вампири

Според дългогодишното и извиващо се родословно дърво принц Чарлз споделя ДНК с известния румънски владетел Влад Цепеш, известен със своето брутално и насилствено минало и свързван с историите за вампири на митичния граф Дракула.

Принц Джордж бил убит

Четвъртият син на крал Джордж V, принц Джордж от Кент, е симпатизирал на нацистите и се подозира, че е взимал наркотици. Когато самолетът, с който пътувал се разбил и изгорял, подозренията за убийството се появяват в медиите.

Самолетните катастрофи по това време са били доста често срещани, но фактът, че не били оповестени подробности за инцидента, е много подозрителен. Единственият оцелял от катастрофата е получил заповед да подпише Закон за официалната тайна, което му пречи да говори за случилото се.

Принц Уилям покани брат си в "общността на лишените от сън"

Кралица Виктория имала таен любовник

Кралица Виктория вероятно е най-известна с дългогодишния си ангажимент към съпруга си Алберт, оплаквайки смъртта му до края на живота си. Виктория обаче може и да не е била толкова лоялна. Историческите източници сочат, че тя е имала незаконна връзка с нейния слуга, Джон Браун, добавяйки утеха в брачната си загуба.

Елизабет I имала фобия от брака

Според историческите книги Елизабет I придобила титлата „кралицата девица“, защото се смятала за омъжена за своята страна. По-задълбоченото анализиране на този факт обаче показва, че нещата са далеч по-сложни.

Защо бебето на Хари и Меган носи презимето Маунтбатън-Уиндзор?

Писателите по онова време пишат за отвращението на кралицата от брака, предполагайки, че тя не е намерила съпруг, защото е свързвала половия акт със смъртта. Фактът че Хенри VIII е бил неин баща, още повече задълбочавало нещата.

Кралската кръвна линия е незаконна

Когато учените изследвали кралските останки на Ричард III с ДНК тестове било установено нещо странно. Учените посочили, че не откриват връзка между ДНК анализа на членовете на сегашното кралско семейство с това на Ричард III.

Според анализаторите това сочи, че някъде по пътя на родословното дърво е имало незаконно дете и кръвната линия е прекъсната.

Източник: Dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.