Близки на убития плашат със саморазправа и отмъщение

Страх и напрежение сковаха село Болярино, след като арендатор прегази смъртоносно  крадец, влязъл в нивата му. 60-годишният Димитрис Пирилис, който е от кипърски произход, е задържан от полицията за 72 часа. Същевременно патрули на жандармерията и полицията обикалят из улиците на селото заради заплахите за саморазправа и отмъщение.  

Бизнесменът е обвинен в умишлено убийство, а убитият се оказа, че е осъждан 14 пъти досега за кражби, една от които отново е била от фермата на Пирилис.

Кипърският фермер забелязал трима мъже с каруца да влизат в нивата му с люцерна в нощта срещу неделя.

Задържаха съучастниците на крадеца, прегазен от арендатор в Болярино

„Подгонва ги с джипа си, при което удря единия и го сгазва”, заяви Стефка Милиева, кмет на село Болярино.

„Започнало е кратко преследване в рамките на 300-400 метра, като лицата, които са се опитали да извършат кражбата, са се разбягали в различни посоки. В последствие е направил многократни опити да установи другите двама крадци, но не успял поради тъмнината и затова, че са се укрили в нивата”, обясни Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Жената, с която кипърският бизнесмен живее, се страхува да говори. Обяснява, че  близките на убития заплашват с отмъщение.

„Щели да дойдат да ни палят, да ни горят, щели да дойдат да ни трепят. Всеки път от него крадат. Всеки път от него крадат - коне, магарета, крави, телета. Страхуваме се. Всеки път сме под напрежение. Собственикът хваща крадците как му отвеждат кравите”, обясни Таня Николова, близка на кипърския бизнесмен.

Арендатор уби крадец, влязъл в нивата му в Болярино (ВИДЕО)

Тримата мъже, влезли в нивата на кипърския арендатор, са от ромската махала на съседното село Белозем.

„Не ги е подгонил. Тръгнал рязко срещу тях. Настигнал брат ми и го мачка с джипа. Три пъти го прегазил”, заявява Ангел Ангелов, брат на убития.

„Кръв за кръв да стане. Пуснат ли го, Болярино и Белозем всичко е настръхнало. Отиваме да палим фермите, това е”, заканва се Асен Гаджанов, чичо на убития.

От прокуратурата съобщиха, че убитият е излязъл преди две години от затвора. Има 14 присъди за кражби. Последната отново била от ферма на кипърския арендатор, от която задигнал коне. Съучастниците му също са многократно осъждани за кражби. Преди 3 години пък била запалена къщата на бизнесмена заради отмъщение, но и до днес няма задържан.

Жителите на Болярино твърдят, че в селото няма необрана къща. Хората настояват за постоянно полицейско присъствие.

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на кипърския бизнесмен. Заплашват го затвор от 10 до 20 години.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.