Обирджията влязъл незаконно във фермата му

Прокуратурата ще поиска от съда постоянното задържане на кипърския бизснесмен Димитракис Пирилис, който прегази и уби крадец във фермата си. Държавното обвинение ще настоява другите двама мъже, опитали се да задигнат животни от стопанството, също да получат мярка "задържане под стража“. След случая местните споделят, че се страхуват за живота си, тъй като често стават жертва на подобни набези.  

60-годишният Димитрис Пирилис е задържан за 72 часа. В събота срещу неделя вечерта трима роми, от съседното село Белозем, влезли, за да крадат крави. Те били забелязани от собственика на кравефермата, който с джипа си тръгнал да ги преследва из полето. При гонитбата прегазил един от мъжете умишлено.

Пирилис преследвал и другите двама, но те успели да се скрият. Оказа се, че убитият е осъждан 14 пъти за кражби. Една, от които е от фермата на кипърския арендатор, от който задигнал кон. Излязъл от затвора преди две години.

Страх и напрежение в Болярино, след като арендатор прегази крадец (ОБЗОР)

„Той се занимава с животновъдство. Арендатор е на земеделска земя. Това му е дейността в Болярино”, заяви кметът Стефка Милиева. Съседите разкаха, че кражбите в селото са ежедневие. Месните подкрепят арендатора и искат той да бъде освободен. Те искат и повече полицейско присъствие в Болярино заради непрестанните набези на крадци.

Таня Тодоова е жената, която живее на семейни начала с арестувания Димитракис Пирилис. Разказва, че във фаталната вечер той закарал работниците от фермата и после с автомобила обиколил стопанството, когато видял тримата крдци до обора.

„Видял как изкарват пет крави. От тези пет крави, две са били вързани за вратовете с дебели въжета. Като видели Димитракис, пуснали кравите и избягали надолу. Едният е пресякъл пътя му и го е ударил. Той не ги е прегазил умишлено. От години го ограбват едни и същи хора. Подава жалби, но нищо не става”, разказа тя.

Жената твърди, че две вечери преди инцидента същите крадци задигнали от фермата пет крави. В момента семейството й се охранява от полиция.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.