Най-важните въпроси, по които би работил в ЕП, са липсата на информираност и на контрол, липсата на търсене на оценка на въздействието върху малките държави и липсата на децентрализация

„Не виждам пряка връзка между евроизборите и тези за парламент. Мандатът на правителството трябва да се изкара докрай”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Валери Симеонов, лидер на НФСБ и водач на листата на коалицията „Патриоти за Валери Симеонов” за евровота.

КЪМ ЕВРОПА: НФСБ в битка за Европарламента

Запитан дали се страхува от загуба от ВМРО, Симеонов каза: „Защо да се страхувам? То е въпрос и на пари”.

„Избори като избори. Сигурен съм, че три седмици след изборите вече ще сме забравили резултата, ще сме забравили и кого сме избрали. Апелирам за подкрепата на хората, който лично са ми повярвали и са ме приели като човек на действието”, заяви още Симеонов.

Той заяви, че трите най-важни въпроса, по които ще работи в Европейския парламент са: липсата на информираност и на контрол, липсата на търсене на оценка на въздействието върху малките държави и липсата на децентрализация.

„Ако човек реши да бъде активен в Европейския парламент, наистина може да постигне много”, допълни кандидатът за евродепутат от листата на „Патриоти за Валери Симеонов” Венцислав Тоцев.

„Патриоти за Валери Симеонов” представи листата си за евроизборите

Преди това в блиц интервю, Симеонов определи Европа като най-добрия континент за живеене.

Той отказа да отговори на въпроса кой според него е най-добрият действащ политик в момента. Посочи историческа личност – Захари Стоянов.

Като най-голям негов порок, Симеонов посочи доверчивостта.

Попитан как е прекарал последната си отпуска, лидерът на НФСБ заяви: „Малко на Черноморието. Съчетах почивката с проверките през нощта”.

„Гордея се с това, че съм българин, срамувам се от някои представители на нашата нация”, заяви още Симеонов.

Попитан колко трябва да бъде минималната работна заплата, Симеонов заяви: „Мога да кажа и 2000 лева. Но реално ли е? Не е реално”.

„Лично мен напълно ме удовлетворяват от порядъка на 1000 лева”, заяви Симеонов, запитан с колко може да живее на месец.

Попитан да зададе друго име от евролиста в България, което да харесвате, Симеонов каза: „Ако малко свие показността си, Ангел Джамбазки”.

„Поведението на президента е като кандидат за евродепутат. Определено участва в кампанията. Принизява авторитета на президентската институция”, коментира още Симеонов.

Запитан дали има известно основание в твърденията на президента Радев, че премиерът Борисов прави кампания с държавни средства, той каза: „Има известно основание. Видима е сериозната активност, която разви премиерът Борисов.”, заяви още Симеонов. „И президентът, и министър-председателят се опитват да трупат някакъв рейтинг за техните партии”, коментира Симеонов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.