Всички служби са в готовност за реагиране, съобщиха от Сектора за извънредни ситуации

На територията на цяла Сърбия продължава да вали дъжд, а в отделни райони като Златибор, Копаоник и Сйенци и сняг, съобщава БГНЕС. Всички служби са в готовност за реагиране, съобщиха от Сектора за извънредни ситуации.

Републиканският метеорологичен институт обяви, че до края на деня валежите ще стигнат до 40-60 литра на кв.м. Кметът на Белград Зоран Радойчич заяви, че "няма място за паника".

В Черна гора също заваля обилен снеговалеж. Снежна покривка има в Беране, Андрийевица, Плав и Жабняк. Тази сутрин термометрите показваха около и под нулата. Местните синоптици съобщават, че първото покачване на температурата и подобряване на времето ще настъпи най-рано в петък.

От няколко дни сняг вали в Хърватия, Босна и Херцеговина. През последните дни по-голямата част от Хърватия бе обхваната от обилни валежи и силни ветрове. В столицата Загреб настъпи истински хаос поради обилните валежи Силните ветрове свалиха и изкорениха електрически стълбове, билбордове, покриви. Няколко души бяха ранени.

В Босна и Херцеговина най-много пострада територията на Република Сръбска, където много реки напуснаха коритата си и доведоха до наводнения. Много къщи бяха наводнени, а част от пътищата, включително и магистрални отсечки затворени за движение. Само в Приедор бяха наводнени над 200 къщи. В много части на републиката бе обявено извънредно положение. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.