Тяло на мъж бе открито в Костенец в близост до къщата на издурвания за убийство Стоян Зайков

"Няма данни на мястото в Костенец да е имало стрелба", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с трупа на мъж, открит в близост до къщата на издирвания за убийството на бившата си половинка Стоян Зайков, съобщава БГНЕС. Той се издирва от пет дни.

„Сформиран е екип, включително съдебен лекар и започва оглед на място. На този етап не можем да кажем категорично, че има насилствена смърт“, поясни министър Маринов. Към момента разследващите не са открили друга връзка между мъртвия мъж и Зайков, освен че двамата са били съседи. По-подробна информация ще бъде дадена след извършването на днешния оглед.

Откриха труп близо до къщата на издирвания за убийството в Костенец

Вътрешният министър коментира и предстоящия футболен мач между пловдивските отбори „Ботев“ и „Локомотив“, който ще се играе в София, заради който се очаква в столицата да пристигнат около 20 хил. футболни фенове. „Предприели сме мерки, включително и с командироване на служители от ОД на МВР – Пловдив, тъй като и двата отбора са от там и агитките са по-познати с пловдивските колеги“, подчерта Маринов.

На въпрос как ще коментира решението на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат проверявани офшорни сметки на висши публични лица, Маринов коментира: „Това е от правомощията на главния прокурор. МВР ще съдейства във всяко едно отношение в рамките на нашата компетентност“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.