Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евровота гостува в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”

„Много важно е скандалът с къщите за гости да не остави печат върху цялата програма за развитие на селските райони у нас”. Това заяви в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите Мария Габриел. Тя подчерта, че евентуални злоупотреби с евросредства не трябва да се „замазват”, трябва да има контрол и да се носи отговорност.

Габриел коментира и темата с избора на нов европейски главен прокурор. „В новия Европейски парламент трябва ясно да се чуят неговите приоритети”, каза еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. И допълни, че подкрепя кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши.

Водачите на евролистите на ГЕРБ и БСП - в дебат в ефира на NOVA (ВИДЕО+СНИМКИ)

По отношение на делата на евродепутатите Габриел подчерта, че ако те са активни, могат сериозно да допринесат за по-добрия живот на жителите на страните от Общността. Като пример за конкретни подобрения у нас Габриел посочи това, че от днес още 63 български общини вече имат безплатен безжичен интернет.

Друг пример за ползотворни единни действия на членовете на ЕП било премахването на двойния стандарт за храните.

Ако бъде избрана за представител на България, Габриел бе категорична, че ще работи за това „да се даде предимство на малките проекти с конкретна полза за ежедневието на хората”.

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС подчерта, че Европарламентът все по-уверено върви към въвеждането на общи европейски политики.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.