Целта на призовете е да стимулират развитието на качествената българска телевизионна журналистика

„За втора поредна година се връчват годишните награди на фондация „Димитър Цонев”. Те са журналистически награди. Целта им е да се стимулира развитието на качествената българска телевизионна журналистика. Категориите са две – за студенти по журналистика и медии и за действащи професионални телевизионни журналисти”. Това каза в студиото на „Здравей, България” медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Марин Николов от NOVA получи наградата за телевизионен репортер на годината за разследването си за скандални връзки на полицаи с наркодилъри в Плевен. 

ПРИЗНАНИЕ ЗА NOVA: Марин Николов спечели наградата "Димитър Цонев"

„Най-вълнуващите и атрактивни призове са в студентската група, защото получихме близо 30 предложения – клипове, които са качени. На първо място са студенти от УНСС - Петър Цанов, Даяна Димитрова, Василена Макреева и Кристиян Христов. Те получават парична награда от 1 500 лв., грамота, едногодишна стипендия в размер на 100 лв., както и стаж в медия по избор”, коментира проф. Стойков. Темата тази година беше „Покажи българската мечта”.

На второ място са студентките по журналистика във Великотърновския университет Виктория Памукова, Кети Христова и Диляна Тончева. „Дадохме две втори места, тъй като имаше наистина много силни работи. Второто е за Цветелина Лозанова, студентка във втори курс в УНСС. Третото място е за Митьо Митев, студент по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски”, каза професорът.

„В нашето видео снимахме моя дядо – Цветан Геров, който е на 91 години. Той все още е практикуващ лекар. До обяд работи в частна клиника, а следобед - на нивата си. Той цял живот ми е давал пример за това как човек трябва да бъде постоянен. Имал е много тежък живот, но е успял, защото не се е отказвал”, разказа Петър Цанов, студент по „Медии и журналистика" в УНСС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.