Конрад Блек е бивш издател на вестници

Американският президентът Доналд Тръмп обяви вчера пълно помилване за Конрад Блек, бивш издател на вестници и автор на хвалебствена политическа биография на държавния глава, предаде БТА.

Някогашната медийна империя на Блек включваше чикагския вестник "Сън таймс" и лондонския "Дейли телеграф". Той беше осъден за финансова измама през 2007 г. и прекара три години и половина в затвора. Апелативният съд отмени две от присъдите, но остави други две в сила. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Блек "има огромен принос за бизнеса, както и за политическата и историческа мисъл".

През 2018 г. Блек публикува хвалебствена биография на Тръмп. Три години по-рано пък написа есе за сп. "Нешънъл Ривю", озаглавено "Тръмп е добрият".

Бившият медиен магнат бе осъден за измама на инвеститори. Британски гражданин и бивш член на Камарата на лордовете, той бе осъден на повече от шест години затвор след признаването му за виновен от съд в Чикаго през 2007 г., но беше пуснат под гаранция две години по-късно, за да внесе обжалване, в което постигна частичен успех. Съдията намали присъдата му на три години.

Сандърс заяви, че Блек е автор на няколко забележителни биографии, включително книги за президентите Франклин Рузвелт и Ричард Никсън, но не спомена книгата му за Тръмп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.