Около 18:00 часа трофеят беше официално показана пред общината на града

Цяла нощ тържества в Пловдив. А около 18:00 часа днес Купата на България беше официално показана пред общината на града, носена от футболистите на "Локомотив".

Те показаха първата си историческа Купа на България, спечелена вчера във финала срещу големия съперник - "Ботев" Пловдив с 1:0. Хиляди фенове празнуват вече почти цяло денонощие с отбора.

Арестуваха 38-годишен пловдивчанин, пребил възрастен мъж преди мача за Купата

Празненствата започнаха още в малките часове на вчерашния ден и продължават днес, като от "Локомотив" направиха една почетна обиколка на града, която стартира с открит автобус и с пилотен автомобил - един легендарен трабант, превозван от един от шефовете на клуба Атанас Узунов, а беше возен и собственикът Христо Крушарски.

КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ: Феновете на "Локо" (Пловдив) в очакване на ценния трофей

Обстановката на площада пред общината е уникална. 15 години след първата титла за "Локомотив", отново "черно-бялата" част на Пловдив празнува.

"Черно-белите" бяха приветствани от кмета на града Иван Тотев и от областния управител Здравко Димитров. Любопитен момент пък беше в цялата ситуация от днешния ден, че Атанас Узунов се появи на заседанието на Общинския съвет, облечен с екип на „Лкомотив".

Репортер: Петър Стоянов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.