До раздялата се е стигнало след различия между клуба и Алегри

Наставникът на "Ювентус" Масимилиано Алегри ще напусне клуба след края на настоящия сезон, потвърдиха днес от италианския клуб. Алегри и президентът на “бианконерите” Андреа Аниели ще говорят пред медиите на пресконференция утре, предаде БГНЕС.

Алегри изкара изключително успешен петгодишен период начело на торинци, като пое отбора през лятото на 2014-та година и наложи тотална доминацията в Италия, печелейки пет поредни титли в Серия А и четири пъти Купата на Италия. 51-годишният специалист достигна и два финала в Шампионската лига с "Юве", но там бяха записани поражения от "Барселона" (2015) и "Реал Мадрид" (2017).

Купил ли си е Роналдо кола за 11 млн. евро?

Този сезон бе разочароващ за феновете на "Ювентус", тъй като мултимилионният трансфер на Кристиано Роналдо не донесе желания триумф в Шампионската лига, където тимът бе изненадващо отстранен от "Аякс" на четвъртфиналите. "Ювентус" бе спрян и от "Аталанта" в турнира за Купата на Италия и по този начин завърши кампанията само с шампионската титла.

Осъдиха Роналдо на 2 години условно и 18,8 млн.евро глоба

Според медиите в Италия в последната седмица Алегри и ръководството на клуба са провели няколко срещи, на които са обсъдили своите виждания за бъдещото развитие на тима и са стигнали до сериозни различия. В крайна сметка се е стигнало до решение за раздяла, като утре Алегри и Аниели ще дадат повече подробности пред медиите.

Новината за напускането на Алегри ще засили слуховете, че начело на торинци ще се завърне Антонио Конте, който спечели три поредни титли с тима, преди да поеме италианския национален отбор през лятото на 2014-та година. Конте обаче е свързван и с треньорския пост в Интер.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.