Певицата сподели какво е усещането да бъде част от шоуто

- Петя, шоуто върви към своя финал – имахме възможност да те видим в толкова много образи и музикални предизвикателства. Как се чувстваш, поглеждайки назад към последните месеци в „Като две капки вода“?

Да, не усетих как минаха тези три месеца – толкова бързо пролетта не е настъпвала след зимата. Благодаря на господин Халваджиян и екипа му за поканата в „Като две капки вода“, на чиято сцена вече празнувам своя 40-годишен творчески юбилей и 60-годишен житейски. Това шоу ме прави щастлива, защото всеки ден се срещам с обичта на хората. Образите и музикалните предизвикателства приех с любов и отговорност. Много часове посветих за подготовката и перфектното им изграждане.

Използвам случая в това интервю да опровергая непроверените слухове, появили се в една медия. Искам да подчертая, че всички, които сме минали кастинга в „Като две капки вода“, сме победители. Разбира се – наградата е само една, както и на Евроивизия. Пожелавам на млад изпълнител да я грабне, защото това ще е своеобразен трамплин за неговата кариера. Аз вече съм получила повечето награди в живота си и и не страдам от болни амбиции. Както сте забелязали в решаващи за класацията моменти, когато сме били на везната с равен брой точки, аз съм давала своите пет за ТИТА, както и за Мария Илиева, без да мисля, че победата ще се изплъзне от ръцете ми. През цялото време на шоуто се забавлявах и провокирах себе си, изградих много образи, пях в различни стилове и съм обогатена и щастлива на финала. 

- Дуетът на Лейди Гага и Брадли Купър ти донесе победа в една от звездните вечер. Каква е формулата за успешното създаване на дует между мъж и жена?

На сцената на шоуто изпитах толкова вълнение, емоции и сълзи от радост, когато Димитър Маринов падна на колене след песента на Лейди Гага, целувайки ми ръка и сподели пред всички, че е обикнал българската популярна музика, слушайки мои песни. Когато Веско Ешкенази ми свали шапка, а журито ставайки на крака на песента на Дженифър Холидей, ми даде три десетки. Екзалтирана бях и от появяването на продуцента Маги Халваджиян, който ме поздрави емоционално на два пъти, специално излизайки от апаратната, а когато получих признанието на самата Валя Балканска за изпълнението на Дельо Хайдутин, сърцето ми се преобърна. От това шоу получих заряд от положителна енергия, който дълго ще ме държи.   

Формулата в случая е любов!

- Образът на ТИТА и начинът, по който истински се забавляваше на сцената, показаха усещането ти за приемственост със съвременната музика. Трудно ли беше да скочиш в това преобразяване?

Никак, защото ТИТА ми отдели от личното си време, за да ми покаже тънкости в пеенето й и танца съответно, а присъствието на Криско беше също мое голямо вдъхновение на сцената. Винаги съм държала на моста между поколенията - от време на време правя майсторски класове, а аз постоянно съм готова да науча нещо ново от младите си колеги. Разбира се, искам да поздравя стилистите и особено гримът, с който Стиляна Узунова прави времето безсилно и образите се получават. Другото е любов и много, много часове, отдадени на шоуто.

- Ако трябва да определиш най-трудния и най-обичания от теб образ, кои са те?

Образите съм събрала в картинната галерия. Всички те са като мои деца – отгледани, обгрижвани и израснали с любов, за да забавляват феновете на „Като две капки вода“.

- Какво да очакваме от теб в понеделник вечер? Кои са особеностите на Арета Франклин?

В понеделник вечер очаквайте новото ми превъплъщение в още една от любимите ми цветнокожи изпълнителки – Арета Франклин, защото песента е уникална и супер сложна за изпълнение, а артистичният й образ е неповторим. Отново ще дам максимума от себе си и ще го направя с огромно удоволствие.

- Знаем, че работиш усилено по други проекти – разкажи ни повече за тях. Как Петя Буюклиева ще прекара лятото?

„Като две капки вода“ е само началото на една година, изпълнена с много събития и емоции за моите фенове и лично за мен. До дни ще бъде готов моят двоен юбилеен албум с 40 песни, включващи мои златни хитове на всички времена, както и съвсем нови песни. Подготвям концерт-спектакъл с филхармония под диригентството на Левон Манукян, който ще стартира на 7 октомври – имаме вече 35 дати, а мега концертът ми ще е на 25 март 2020 в Зала 1 на НДК. Моите фенове могат да ме видят също и с роля в мюзикъла „Мене ме, мамо, змей залюби“, който ще гостува също в различни градове на страната, а в края на юни стартирам турне със звездите на България с най-големите хитове. За пръв път на една сцена ще се съберем десетте от най-популярните изпълнители за радост на нашите фенове. Като финал на интервюто ви изпращам с пълни шепи от моята обич и положителна енергия.