Американец изби семейството си заради пари, които изпратил на българка, работила в порно сайт

Американец уби цялото си семейство след скандал, че е изпратил 200 хиляди долара на българка. Грант Амато откраднал парите от близките му. Тя работила в сайт с порно камери. Наскоро прокуратурата предостави на NOVA записи от полицейски разпити и други документи, които разкриват цялата истина около жестоката семейна драма.

„Аз говорих с това момиче онлайн.  Малко е срамно… тя е модел в сайт с камери и живее  в България”, разказа той.

От документите стана ясно, че това момиче се казва Силвия и работи в порно сайт, където модели пред камери изпълняват желанията на тези, които плащат.

Пред разследващите Грант Амато разказал, че родителите му научили за кражбата и му и го изпратили в клиника за секс и онлайн зависимости, а след това му забранили да общува с българката.        

Американец изби семейството си заради пари

В писмо до приятели от сайта с порно камерите той пише, че не може да функционира нормално без нея. Въпреки забраната Амато продължил да общува тайно с българката. Това предизвикал скандал с баща му, който според прокуратурата завършил с тройното убийство. Пред следователите Амато отказал да признае, че е виновен.

В студиото на „Събуди се” темата с пристрастяването към порно сайтове коментираха и началникът на сектор „Компютърни престъпления” в МВР Явор Колев и експертът от офиса на СЗО България - доц. д-р Михаил Околийски.

„От юни миналата година компулсивното сексуално разстройство е заболяване. Когато един човек повече от 6 месеца не може да овладее импулсите си да посещава подобни сайтове, тогава това се превръща в проблем”, заяви доц. д-р Михаил Околийски.

Явор Колев поясни, че с навлизането на технологиите подобен тип престъпления се увеличават. „Всеки от нас има достъп до интернет. Престъпниците използват социалните мрежи и новите технологии, за да извършат престъпления. Сексуалните престъпления в интернет бележат огромен ръст. Млади жени търсят контакти с мъже, след което ги принуждават да извършват сексуални действия пред камера и с тези записи ги изнудват”, каза още той.

ЗАПЛАХИ В МРЕЖАТА: Експерти настояват за по-строги наказания срещу педофилите

В ефира на NOVA Явор Колев  разкри коя е най-новата кибер измама. „Хората получават писма, в които пиши, че компютърът им е станал обект на хакерска атака и са ги записвали, докато гледат порно. За да не бъде качен в интернет материалът, потребителят трябва да плати пари”, каза той.

Репортер: Ясен Дараков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.