Възможност да се докоснат до професията им даде конкурса "Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома"

Ученици от десетки училища в страната направиха първите си стъпки в журналистиката. Възможност да се докоснат до професията им даде конкурса "Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома", чийто партньор е  NOVA.

Цветослав идва от небезизвестното село Галиче. Избрал журналистиката, защото иска да бъде близо до хората.

„Искам да стана един успял и добър журналист, който да отразява истинските новини и се надявам да са всичките новини обективни”, споделя Цветослав Детелинов.

И той ще има шанс, защото заедно с още 10 участници получи специална награда – приет е да учи в катедра „Медии и комуникации“ на УНСС.

ЖУРНАЛИСТИКАТА КАТО ПРИЗВАНИЕ: Кои са носителите на наградите на фондация “Димитър Цонев”?

„Всъщност този конкурс им дава възможност да опитат на практика какво е журналистиката”, обясни Десислава Василева – мениджър на проекта.

„В този конкурс имам шанс за обратна връзка от наистина големи журналисти и това наистина ми харесва”, каза победителката от конкурса Елина Алипиева.

Елина е щастлива от факта, че журито с председател Генка Шикерова й даде най-високата оценка и тя отива в Брюксел заедно с първата подгласничка. Най-добрите четирима пък ще работят един ден с екипа на NOVA.

„Със сигурност ще видя как работят едни много големи професионалисти”, каза Памела, която е първа подгласничка.

„Да видя една такава голяма телевизия отвътре, как протича процесът отвътре на работа”, каза Никол Цветанова - втора подгласничка.

„Очаквам да видя предизвикателства. Най-вече”, сподели третата подгласничка Мариана Георгиева.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.