Инициативата RUN2GATHER е с цел социализацията на хората със специални нужди в обществото

Хиляди застанаха на старт в неделната сутрин в поредното издание на лекоатлетическото бягане RUN2GATHER. Събитието отново бе с благотворителна цел под мотото „Бягай, за да помогне“ с цел социализацията на хората със специални нужди в обществото.

Участниците бяха приветствани от Анатоли Илиев – организационен секретар на „София – европейска столица на спорта“, който пожела успех на бегачите и им благодари, че се включват в подобни инициативи. „Столична община и София – евростолица на спорта подкрепят благородните каузи, които имат за цел да се формира още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората с физически увреждания и техните проблеми в съвременното общество,“ каза още Илиев, който е член на Управителния борд на ACES Europe.

Стартът на бягането бе даден по нестандартен начин – чрез видеообръщение на супермаратонеца Красимир Георгиев от голямото табло на националния стадион „Васил Левски“. Колоната участници се изнизваше няколко минути от Националния стадион преди да поеме по алеите на Борисовата градина.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.