Той елиминира 100-ия в света италианец Томас Фабиано

Григор Димитров се впусна в квалификации на турнир за първи път от шест години и половина и успя да ги преодолее. След като в първия кръг на пресявките на турнира в Женева се справи с Андреа-Марк Хюслер от Швейцария, сега в последния им рунд елиминира и 100-ия в света италианец Томас Фабиано, съобщава gong.bg

В оспорван мач първата ни ракета се справи с опонента си след 7:5, 6:3 и намери място в основната схема. Така той записа за първи път този сезон две поредни на клей, както и първа такава поредица след Аустрелиън Оупън насам. А последният му победен съперник в Мелбърн беше именно Фабиано. 

Гришо с експресна победа на турнира в Женева (СНИМКИ)

В първия сет Димитров започна с леки колебания и това се отрази в петия гейм, когато загуби подаването си. По-късно се стигна до маратонски осми гейм, в който българинът пропусна цели шест възможности за рибрейк, но при седмата такава все пак успя да го стори и след разиграните феноменални 25 точки в този гейм, той замина за българина и резултатът стана 4:4. 

В последния възможен гейм преди тайбрека Гришо стигна и до втори пробив, като той обаче не дойде особено лесно. Нашият тенисист пропиля цели три сетбола, но при четвъртия отново беше на ниво и затвори сета при 7:5 в своя полза. 

Григор Димитров празнува рожден ден (ВИДЕО+СНИМКИ)

В тези моменти Димитров играеше най-добрия си тенис в мача, като това си пролича и в началото на втория сет. В него той взе първите три гейма, давайки само точка на Фабиано в тях. И така дръпна с 3:0, като всичко се развиваше в негова полза до самия край. 

При 5:3 Гришо сервираше за мача и след като беше дал само две точки на свое подаване през втората част, се очакваше да затвори всичко без проблеми. И пак Димитров допусна колебание. Той даде цели две възможности на италианеца да върне пробива, но все пак ги спаси и реализира първия си сетбол, за да се класира за основната схема след 6:3.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.