Мъж и дете са в неизвестност

Силна експлозия избухна в жилищна сграда в планинския регион Алгой, в Германия. Спасителите са открили сериозно пострадала жена, посочват от полицията, цитирани от "Шпигел" и „24 часа”.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дете и възрастен човек все още са в неизвестност. Търсят се със специализирана техника. Според органите на реда изчезналите са съпругът на пострадалата жена и едно от децата им - момиче. Другите две деца - на 5 и 7 години, са били на гости на съседи по време на инцидента. Четирима други, живущи в сградата, от които две деца, не са били в нея по време на експлозията. Покривът на къщата се е озовал на приземния етаж.

Експлозия близо до туристически автобус в Кайро, има ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Причината за инцидента още не е известна. Две съседни къщи също са засегнати, но те са необитаеми. Автомобили, паркирани наблизо, също са пострадали. Основната версия на разследващите е, че е избухнала газова експлозия.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според източници на "Билд" газова тръба е избухнала в близост до къщата и я е разрушила. 340 помощници от пожарната и Баварския червен кръст са на място. Използва се и спасително куче в издирването на изчезналите мъж и дете.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Чух шума. Беше точно в 10 часа. Експлозията беше толкова силна, че съседът ми от друга къща е полетял към стената. Отиде да го прегледат в болницата", разказва жена, живееща в съседство на къщата, превърнала се в отломки.

 "Къщата се срути като къща от карти. Беше невероятно. Беше висока единадесет метра, сега вече я няма", казва друг очевидец на инцидента. 15 души е трябвало да напуснат околните къщи. За тях се грижи екип за кризисни ситуации.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.