Маас пристига на официално посещение в България

Самолетът на германския външен министър Хайко Маас, който пристига на официално посещение в България, е отлетял за София с един час закъснение.

Причината е повреда в самолета, съобщава радио Дойчландфунк, цитирани от БГНЕС. Според немските медии повредата е в допълнителната турбина, която дава по-малко въздушно налягане за двигателите. Хайко Маса пътува с А321 на Бундесвера. Това е третата повреда на самолета за последния месец. Първата среща на Хайко Маас е с премиера Бойко Борисов.

Хайко Маас идва в София по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Утре той ще бъде приет и от президента Румен Радев. Екатерина Захариева ще приеме министър Хайко Маас за разговори на „четири очи“ и пленарни разговори между двете делегации в Министерския съвет. Двамата министри ще обсъдят актуални теми от двустранните отношения и дневния ред на Европейския съюз, както и въпроси, свързани с предизвикателствата пред ЕС в международен план.

Захариева и Маас ще се разходят в историческия център на София в района между ротондата „Свети Георги“, джамията „Баня Баши“ и Софийската синагога, символизиращи културното многообразие и толерантност на българския народ. В 14:00 часа двамата министри ще направят първа копка на новата сграда на дипломатическата мисия. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.