На разговора са присъствали и вътрешният министър, и заместник-главният прокурор

Среща на високо ниво се проведе в ДАНС в понеделник заради офшорките на политиците. Съвещанието било посветено на поисканата от главния прокурор Сотир Цацаров информация за несъответствия в имотното състояние на лицата, заемащи висши публични длъжности.

В срещата са участвали заместник-главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДБОП-МВР гл. комисар Ивайло Спиридонов, директорът на ГДНП-МВР гл. комисар Христо Терзийски, изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и заместник-председателят на ДАНС Недялко Недялков.

Цацаров иска от ДАНС данни за висши чиновници, недекларирали имущество и сметки

Обсъдена е била координацията за изпълнение на разпоредени от главния прокурор Сотир Цацаров действия за предоставяне на информация за несъответствия с декларирано имотно състояние на лица, заемащи висши публични длъжности. В хода на координацията е било уточнено всяка институция по компетентност да обобщи без забавяне информация, съобразно поставените от главния прокурор изисквания, за систематизиране от ДАНС и предоставяне на Прокуратурата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.