Тя се класира а олимпиадата в Токио през 2020 и световното в Доха

Пореден повод за национална гордост. Лекоатлетката Ивет Лалова се класира за Олимпиадата в Токио през 2020 г. и Световното в Доха. 35-годишната спринтьорка спечели състезанието на 200 метра от турнира „Сейко голдън при” в Осака, Япония.

Ексклузивно за NOVA с една от най-бързите жени на планетата броени часове след победата й разговаря Живко Константинов. „Чувствам се по-прекрасно от всякога. Наистина физически съм много добре, със съзнанието, че знам какво искам и какво да направя. Следват още няколко състезания, още по-големи планове, много, много мечти!", заяви в предаването „Здравей, България” българската лекоатлетка.

Ивет Лалова спечели квота за Олимпиадата в Токио

Ивет буквално отвя конкуренцията в Осака с нейните 22 секунди и 55 стотни на спринта на 200 метра. Този рекорд я изстрелва на Олимпийските игри в Токио и на Световното в Доха. „Това беше първото ми състезание за сезона. Имам късмета да се състезавам в благополучни атмосферни условия. Знаете, ние зависим от времето, от вятъра", каза още Лалова.

Тя ще е и единственият български лекоатлет, участвал в пет олимпиади. „Има още време до Токио, имам квотата. Да сме живи и здрави, предстои още много работа. Моята цел не е просто да отида там, а да направя едно добро представяне, за да мога да заключа тези пет олимпийски кръга", продължи разказа си тя.

Ивет Лалова: Полезната храна е и вкусна (ВИДЕО)

А през месец октомври на Ивет Лалова й предстои още едно много важно състезание. Става въпрос за Световното първенство по лека атлетика. А на въпрос какво трябва да направи за него, тя отговори така: „От нас се иска да сме в най-добрата си форма. Предстои много работа, затова всеки мой старт е най-вече, за да покаже върху какво трябва да работя”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.