От „Демократична България” сме критични към всички европейски политически семейства, които поддържат своите абсурдните български членове, каза още той

Има криза в политиката на Европа. Трябва да има български евродепутати, които казват истината на нашите европейски партньори. Това каза вторият в листата за европейските избори на „Демократична България” Стефан Тафров в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините.”

„Всички ние в "Демократична България" сме критични към всички европейски политически семейства, които уж са проевропейски, но поддържат своите абсурдните български членове”, обяви Тафров и подчерта: "Не може вътрешнопартийни сметки, някакви аритметични мнозинства да решават въпроси, свързани с европейските ценности и принципи. Ние искаме ЕНП, АЛДЕ, всички да се придържат към европейските ценности и принципи".

Тафров подчерта, че не одобрява антиевропейската линия на администрацията на Тръмп. „Много силно против съм. Тревожат ме изолационистките тенденции в САЩ, които отдалечават Европа от САЩ и отслабват трансатлантическата връзка, която е толкова важна за свободата на Европа”, каза той.

Според него ЕС може да помогне на България да се справи с корупцията само ако заработи Европейската прокуратура. „Най-лесният начин е Европейската прокуратура. Тя се създава, защото ОЛАФ не работи, тя внася някаква информация в съответните национални прокуратури и когато в случая българската прокуратура не работи – ОЛАФ не е ефективен. Много е важно кой ще оглави новата Европейска прокуратура, която ще има право да внася обвинителни актове в българския съд”, каза Стефан Тафров.

По думите му скандалът в Австрия е безпрецедентен. „Отново налице е руската връзка. Лидерът на крайно дясната партия, който си подаде оставката, който беше заловен в този капан, всъщност се е поблазнил от парите, от руски пари. Това показва, че действително входът, в който влизат в ЕС руските интереси, които са при този режим на Путин - да отслабят ЕС, са именно тези националистически крайно десни партии така че това трябва да е обица за ухото и за българските гласоподаватели”, каза той. Тафров даде пример с Марин льо Пен, която е взела заем от Русия и лидера на италианските популисти Мате Салвини.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.