Тийнейджърът беше намушкан снощи в района на бившия хотел "Плиска"

Парти за ученици насред София завърши с тежко престъпление. 16-годишно момче беше намушкано и се бори за живота си в „Пирогов”. От полицията обявиха, че нападателят - също на 16 години. Той е задържан.

Инцидентът стана късно снощи пред клуб до хотел „Плиска”. Живеещите в квартала споделят, че са отправяли многократно жалби за викове и сбивания около клуба.

16-годишно момче е намушкано в София

По информация на полицията момчето е било намушкано със стъклена бутилка. Дали това се е случило в заведението, или извън него, още не е ясно. Версиите за нападението са две - момиче или спречкване между футболни фенове.

Ученици ни предоставиха клип, на който се вижда как протичат партитата в клуба.

Ученици от цяла София празнуват там рождените си дни. Част от тях разказаха пред NOVA, че наемът на залата струва 260 лева за 5 часа. Алкохолът си вкарват сами.

Разследващите все още установяват къде точно е било наръгано 16-годишното момче – в детската дискотека или пред нея. Управителят на клуба твърди, че не е присъствал на инцидента. Но цитира свои колеги:

„Когато са си тръгвали, колегата ми каза, че видял момче да крещи, че е бил наръган”, разказа Михаил Събев, управител на клуба.

Задържаха нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Пострадалият младеж е с две прободни рани в гърдите. След операция е настанен в детска реанимация. Състоянието му е стабилно.

От Агенцията за социално подпомагане заявиха пред NOVA, че са се самосезирали по случая.

„След изясняването на подробностите по инцидента при необходимост ще бъде оказано необходимото съдействие на детето и семейството съобразно компетенциите на Агенцията за социално подпомагане”, се казва в съобщението.

16-годишният младеж, който го е наръгал, е бил задържан рано тази сутрин.

„Имаме към момента предполагаем извършител, който е задържан, но тъй като е непълнолетен, работят колегите с детска педагогическа стая под надзор на СГП за изясняване на причините и начина, по който е извършено престъплението”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Междувременно живеещите в квартала споделят, че са отправяли многократно жалби за викове и сбивания около клуба. От полицията потвърждават, че са реагирали на 29 жалби както за района, така и за самия клуб. Има съставени актове, че нарушава обществения ред, че не отговаря на правилата за пожарна безопасност и че не спазва обявеното работно време. И на сутринта след инцидента, остана запечатан.

Репортер: Ивелина Драгнева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.