Момчето беше намушкано в района на бившия хотел „Плиска” в София

Повдигнаха обвинение за опит за убийство на 16-годишното момче, нападнало с нож свой връстник в София. Инцидентът стана в понеделник вечерта пред заведение в района на бившия хотел „Плиска”. Пострадалият е с две прободни рани в областта на гърдите. Направена му е операция. Вече е преместен от Реанимацията в Детската хирургия. Според източници на NOVA, повод за спора бил мачът „Левски” - ЦСКА.

Наръганото с нож 16-годишно момче остава в болница

“Имало е вербални контакти между лицата извън заведението и тези в заведението. В резултат на което обвиняемият извадил нож, който е видян от другите придружаващи го лица”, заяви Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура.

По думите ѝ обвиняемият опрял първоначално този нож в гърлото на пострадалия. Тази прободно порезна рана е можела да причини и смърт. Затова му било повдигнато обвинение за опит за убийство.

„Има данни, че конфликтът е възникнал на фенска основа. За предстоящото дерби "Левски"-ЦСКА”, каза от своя страна Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Разпитани са над 30 свидетели. От дома на обвиненото момче са иззети дрехи и ножове. Има данни, че е правен опит да се заличат отпечатъците по ножа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За о

ще новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.