Огромната част от европейските граждани искат ефективен ЕС, заяви още той

„Предизвикателствата, които имаме около нас, ни налагат да бъдем единни и интегрирани”. Това коментира в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новини”  Андрей Ковачев, зам.-председател на ЕНП и втори в листата на ГЕРБ/СДС.

„Огромната част от европейските граждани искат ефективен Европейски съюз, който да гарантира и физическата, и социалната сигурност. Идеологически спорове е безсмислено да се водят за формата – Съединени европейски щати или Европа на нациите. А дали е ефективен този ЕС и дали отговаря на очакванията. Няма как да се справим в този глобализиращ се свят, ако всеки тегли чергата към себе си. Другите не спят. И Китай, и Индия, и САЩ, и Русия също инвестират в конкурентни стоки и услуги”, заяви Ковачев.   

„Убеден съм, че ЕНП ще има най-много депутати в следващия парламент. Но 751 са евродепутатите и никога не е имало пълно мнозинство, винаги се търси коалиция”, заяви още Ковачев.

Повече гледайте във видеото

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.