Застрахователят обяви, че ще плати пълните суми на всички роднини

Шумна обществена реакция и обрат по темата с обезщетенията за пострадалите в катастрофата край Своге. След като близките на жертвите в трагичния инцидент получиха обезщетение от по 10 лева, сега застрахователят преосмисли решението си. Така по-малко от 24 часа след началото на скандала казусът на практика е решен. От „Бул инс” днес са взели решение да започне изплащането на цялата сума. Роднините на всичките 20 загинали ще получи пълното обезщетение от 50 000 лева. Това ще се случи в срок от 15 дни след подаването на всички необходими документи.

10 ЛЕВА ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ: Скандал с обезщетенията за загиналите в катастрофата край Своге

Казусът с 10-те лева обезщетение постепенно прерасна в застрахователен скандал между компанията и близки на загиналите при инцидента в Своге.

„Нас ни унижиха с изплащането на едни 10 лв. Това не е цената на един живот, или една застраховка”, заяви Пламен Златанов.

„Ние сме отказали обезщетение, защото нашата позиция е липса на доказателства за извършен обществен превоз”, заяви Стоян Проданов, изпълнителният директор на застрахователното дружество.

8 часа по-късно позицията омекна. 

„Ние смятаме,че сме прави и нашата позиция е защитима. За съжаление този интерес ни накара да действаме извънредно”, заяви Проданов. Затова извънредно решили да изплатят по 50 000 лева на близките.

Компанията разпространи позиция, в която заяви, че е убедена в правотата си, но поставя морала на преден план. 

"Бул Инс": Ще изплатим по 50 000 на близките на жертвите на катастрофата в Своге

„Решението е взето от УС - да платим  като екс грация. Плащане, което ще се извърши без да съдим никого”, заяви Крум Крумов, изпълнителният директор на застрахователното дружество.

Още преди това решение в спора се включи и държавата. Компанията била длъжна да плати.

„След като един пътник има билет, той категорично е застрахован и не бива да доказва каквото и да е”, заяви вицепремиерът Мариана Николова.

От Комисията за финансов надзор тази сутрин са имали среща със застрахователя.

„Отворете социалните мрежи и вижте заплахите срещу живота ми”, заяви Стоян Проданов.

Сега застрахователят е готов да изплати пълния размер на обезщетението.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.