Стотици хора тръгват на път за трите почивни дни

Засилен е трафикът по пътищата в страната в четвъртък. Стотици хора тръгват на път за трите почивни дни. Вече е в сила забрана за движението на камиони по магистралите и основните пътища в страната. От КАТ са направили и реорганизация на движението на участъците от магистралите, където има ремонти.

Същата забрана ще важи и в неделя, но от 9 до 12 часа. За да се улесни трафикът, в петък в участъците с ремонт на магистралите "Тракия" и "Хемус", ще има по две ленти за Бургас и Варна и една за София. 

В района на Благоевград трафикът стана интензивен в ранния следобед. На едно от новите кръгови кръстовища, които свързват Е-79 с автомагистрала „Струма”, понякога се получават тапи, най-вече - при засилен трафик от Симитли към Благоевград. Тогава автомобилите на кръговото имат предимство пред тези, които пътуват в посока Кулата, и така се получават тапите. Очаква се в по-късните часове движението да стане още по-интензивно.

„Най-сериозни затруднения се очакват на местата, където има временна реорганизация на движението, ремонти по АМ „Хемус” и „Тракия”. Там са направени необходимите реверсивни движения в посока изход. В последния почивен ден – неделя, полицейските служители, освен че ще регулират и подпомагат движението, ще извършват и акции във връзка с контрол над водачите, употребили алкохол или наркотични вещества, както и за неправоспособни водачи”, заяви Росен Рапчев, началник на „Пътна полиция”.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.