По думите му различията между БСП и ПЕС са били силно преувеличени

„Битката на БСП и европейските социалисти е и Европа, и България да станат социални”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” лидерът на ПЕС и пети в листата на БСП за евровота Сергей Станишев.

„В интерес на най-бедната страна, в която твърде много хора живеят под прага на бедността или в тежки материални лишения, е ЕС да стане социален. Тези избори не са за това кой ще изпрати един депутат, повече или по-малко, а за това хората в България харесват ли начина си на живот, харесват ли управлението и искат ли промяна”, коментира той.

БСП представи кандидатите си за евродепутати (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му различията между БСП и ПЕС са били силно преувеличени и "използвани за вътрешнопартийна употреба". А Европа и България се нуждаели от нов социален договор.

Станишев бе категоричен, че демографията е ключът, който може да отпуши развитието на страната.

Рязка промяна в листата с кандидати за европарламента на БСП (ОБЗОР)

Темата за Истанбулската конвенция лидерът на ПЕС коментира лаконично: „За мен е важно да има законодателство в България, което защитава жените от насилие в семейството. След като Конституционният съд се е изказал, въпросът за Истанбулската конвенция е затворен за България”, заяви Станишев.

„Европа не бива да остане такава, каквато е”, каза още той и прогнозира, че националистическо цунами в Европа няма да има.  

Целия разговор гледайте във видеото.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.