Късметлията е петият милионер от началото на годината

Големият късметлия е 35-годишният Али Шайгов от благоевградското село Дагоново. Щастливецът си спечели завидната сума от 1 000 000 лева с печеливш билет „Златните пирамиди за милиони 3“. Той е петият милионер на Национална лотария от началото на годината.

Втори милионер за по-малко от месец от град Търговище

Али работи в хотел в Банско. Женен е и има две деца. Купува си късметлийския билет от магазин в село Баня, откъдето минава почти всеки ден и има традиция да си пробва шанса. Спомня си, че в съдбовния ден е изтеглил любимия си билет от средата на купчинката с лотарийни билети.

„Чувството е уникално. 1 000 000 лева са много пари. Играя често, но не съм вярвал, че може да спечеля толкова голяма сума. Много съм развълнуван“, каза късметлията.

Първоначално, когато се е появило и последното късметлийско число в реда за 1 000 000 лева, Али си е помислил, че е сгрешил някъде. „Сверих числата едно по едно близо три пъти и тогава се убедих напълно, че всички съвпадат“, разказа късметлията. Описва моментa, в който е осъзнал, че печели, като уникално преживяване.

С печалбата милионерът ще ремонтира жилището си и ще помогне на близките си. В бъдеще планира да стартира малък семеен бизнес.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.