Има ранени

Експлозия на пешеходна улица във френския град Лион, поне 10 са ранени. Това съобщи АФП. Районът, където се е случила експлозията, се намира в тясната ивица земя между реките Сона и Рона в историческия център на града, е евакуирана, съобщиха журналисти, намиращи се на мястото на инцидента. Пострадалите не са получили тежки рани, съобщава телевизията. По-рано беше обявено, че ранените са между шестима и осем души. Всички ранени вече са настанени в болници.

По предварителна информация е избухнал пакет с бомба на улица „Виктор Юго“ във във втори район на града.

„Без съмнение става дума за заложен пакет с взривно устройство, съобщи съдебен източник, цитиран от Франс прес и БТА.

"Насочваме се действително към версията за заложено взривно устройство", заяви за АФП говорителка на прокуратурата, потвърждавайки информации в местни медии.

Най-малко седем души са ранени, без опасност за живота, каза говорител на префектурата пред журналист на АФП.

Ранените вече са настанени в медицински заведения.

"Инцидентът е станал около 17.30 часа местно /18.30 часа българско/ време. Има много ранени“, съобщава место издание. Полицейски източник каза пред AФП, че пакетът с експлозива е съдържал „винтове или болтове“ и е поставена пред пекарна на ъгъла на две популярни улици. 

Целият район е отцепен от полицията.

По предварителна информация причината за експлозията е пакет бомба. Според силите на реда мъж на велосипед е оставил съмнителния пакет с експлозивите. Очевидец твърди, че първо се е чула една по-силна експлозия, която е последвана от една по-слаба. Гражданите са се уплашили и тръгнали да бягат към близкия площад.

Местните власти призовават гражданите да избягват мястото на инцидента. Районът, където се разигра трагедията, е отцепен от полицията. Разследването е поето от Антитерористичната дирекция във френското вътрешно министерство.

Според информация на BFM TV инцидентът е станал пред пекарна в близост до площад "Белекур". 

Френският президент Еманюел Макрон изрази своята подкрепа за пострадалите. Той определи случилото се като нападение. „В Лион беше извършена атака. За момента няма жертви, има само ранени. Мисля за пострадалите и техните семейства“, каза държавният глава. 

Очаквайте подробности.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.