Единственото попадение във вратата на гостите бе реализирано в 90-ата минута

ЦСКА успя да надвие "Ботев" (Пловдив) в двубой от последния 36-и кръг на футболното ни първенство. Мачът се изигра на стадион "Българска армия". Единственото попадение за "червените" бе реализирано в 90-ата минута и бе дело на Жоржиньо, който успя да матира вратаря на домакините Даниел Кайзер. 

"Армейците" извоюваха трудна победа след изключително интензивен и оспорван мач. Успехът обаче не им стигна, за да станат шампиони. Ето подробности от развоя на двубоя:

Още в третата минута Кардосо опита атака за "Ботев", но беше затворен от Атанасов и топката излезе в аут. В 20-ата минута - корнер, отново за пловдивския тим. След изпълнението нямаше опасност за вратата на домакините. А пет минути по-късно "червените" пропуснаха страхотен шанс да открият резултата. Тиаго получи отличен пас от Евандро, но не нацели вратата.

Малко по-късно отново пряк свободен удар за ЦСКА. Тиаго центрира, Чорбаджийски върна топката към Жеферсон, но той не успя да вкара кълбото с глава, като Кайзер улови. 

С жълт картон се сдоби Стойчо Атанасов. Това се случи в 42-рата минута, след като спря непозволено Добрев в половината на "Ботев". Пет минути по-късно с жълт картон се сдоби и Димитър Пиргов, играч на тима от Града под тепетата.

Малко след началото на второто полувреме дойде и първата смяна  за домакините - Едвин Джеси, бе заменен от Енрике Роберто Рафаел. А в 63-тата минута последва и смяна в отбора на гостите - Ничев, излезе от игра. На негово място в към състава на терена се присъедини Динев. Малко по-късно Чорбаджийски стреля към Кайзер, топката излезе в аут на сантиметри от вратата и отново ЦСКА пропуска шанс за попадение. 

В 79-тата минута последва поредната смяна в отбора на жълто-черните. 18-годишният Кристиан Добрев бе заменен от таланта на детско-юношеската академия Станислав Шопов. А пет минути по-късно звездата на домакините Божидар Чорбаджийски получи жълт картон. В края на редовното време Жоржиньо от ЦСКА успя да матира Кайзер и най-после успя да открие резултата. В допълнителното време "ботевци" опитаха два пъти пряк свободен удар, но пак не успяха да нацелят вратата на "армейците". 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.