Общо 13 ще бъдат избирателните секции в Гърция

Денят на вота съвпадна с три почивни дни, при това на прага на активния сезон за пътувания. Заради многото българи, които избират Гърция в такива моменти, в района на Халкидики ще бъдат отворени две секции.

Според информация на NOVA над 50 000 българи са избрали да почиват в Гърция по време на 3-те неработни дни. Те ще могат да упражнят правото си на глас само срещу лична карта, а другото изискване е да попълнят декларация, че няма да гласуват на друго място.

Очаква се доста висока избирателна активност, защото в южната ни съседка, заедно с евроизборите се провеждат и местни избори.

Днес е ден за размисъл преди евровота

13 ще бъдат избирателните секции в Гърция, като най-много ще бъдат в Атина.

Утре гласуваме за 17 бъдещи български представители в ЕП. Секциите в чужбина са общо 191.

Как изглеждат цифрите за вота - 13 партии и 8 коалиции регистрираха кандидатски листи. В изборите участват и 6 независими кандидати. Общият брой на хората, които имат право на глас е 6 355 633 души, но трябва да се отчете фактът, че този тип избори обичайно са с ниска избирателна активност.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота