Няма арестувани

Прокуратурата е образувала 15 досъдебни производства за нарушения от началото на изборния ден до 11 часа. Това съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Oт там допълниха, че 1 от тях е прекратено поради липса на доказателства за извършено престъпление. По разследваните понастоящем 14 производства, няма привлечени обвиняеми лица. Те са образувани в районните прокуратури в Бургас, Сливен, Елена, Павликени, Провадия, Търговище, Велинград, Казанлък, Козлодуй, Перник, Айтос и Плевен.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи за образувани 12 преписки за купуване на гласове.

„От тези 147 преписки, са обрадумани 13 досъдебни производства. Едно от тях вече е прекратено, т.е. остават 12 досъдебни производства на производство. В общи линии – купуване на гласове”, коментира обвинител номер 1.

На въпрос дали наблюдава нови схеми за купуване на гласове, които са различни от предишния евровот, Цацаров отговори: „Не бих казал. Наблюдават се вариации на стари схеми”.

„Но пак повтарям, картината в момента е много по-различна, много по-спокойна в сравнение с каквито и да е предишни избори и както ви казах - и с предни евроизбори. Сравнете само – 535 сигнала на предни евроизбори, 147 – сега. Това показва значително редуциране и много по-нормална обстановка на протичане на изборния ден”, посочи още главният прокурор.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.