Темата коментират икономистът Владимир Каролев и д-р Мирослав Ненков

„Активността е под 30 %. Това е доста ниско. Не знам как въобще може да се правят национални тенденции за вот на доверие или недоверие”, заяви в ефира на NOVA  икономистът Владимир Каролев.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНОТО СТУДИО НА NOVA ВИЖТЕ ТУК

Според  анестезиологът д-р Мирослав Ненков хората, които не гласуват не  са част от обществото. „Независимо, че са почивни дни всеки трябва да отиде да гласува. Това е един ден, в който ти, като личност, трябва да заявиш своето отношение към политическото управление било то на Европа, на местната власт или централната власт в страната. Неща от сорта на: „Планувал съм си почивка и няма да гласувам” не ги приемам", коментира Ненков.

По думите на Владимир Каролев кампаниите на кандидатите не са били правилни. Мирослав Ненков е категоричен, че не стана ясно каква ще бъде ролята на евродепутатите в ЕП.

„На тези избори интерес имат само тези 17 души, които ще попаднат в ЕП, защото ще получат пари от това”, смята  Владимир Каролев. По думите му в последните дни Борисов много е помогнал на ГЕРБ. „Той е пиарски феномен. Прилича донякъде на Тръмп. БСП се самозастреляха последния месец”, каза още Каролев.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.