Темата коментираха Кен Хил, Патрик Смитьойс и Йоаким Каламарис

Интересни са резултатите от евровота във Великобритания. Партията на Найджъл Фарадж "Брекзит" получи 31,4% от гласовете на англичаните, което я прави големия победител от изборите. На какво се дължи това? Отговорът дава преподавателят по английски език в Британския съвет Кен Хил. 

"Резултатът на партията на Фарадж от евровота във Великобритания е моментен опорционизъм", заяви той в предаването „Здравей, България”.

Евровотът променя облика на ЕП (ВИДЕО)

Според него на хората в Англия им е дошло до гуша от неразбориите в парламента и може би търсят друг вариант. „Може би хората търсят някой, който да реши какво да се прави, а не да има само кавги и проблеми”, обясни той.

„В Холандия случая е много особен, защото Франс Тимерманс е много популярна личност в ЕС. За това малко са изкривени резултатите в страната и това не представлява генералните настроения в ЕС’, коментира холандецът предприемач Патрик Смитьойс.

Според Йоаким Каламарис гръцкият премиер Алексис Ципрас ще бъде още повече наказан на предсрочните избори, които ще се проведат на 30 юни. „Той ще бъде наказан за всички тези решения, които взе за народа без него”, коментира Каламарис.

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.