Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик

Извършва се проверка във връзка със сигнала за наличието на мъртви коне край село Панагюрски колонии, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР – Пазарджик, цитиран от Фокус.

По думите му сигнал за инцидента не е подаден официално на тел. 112. Полицията е запозната със случая чрез кмета на населеното място, който е информирал полицейският инспектор, зачислен към населеното място в деня на изборите вчера. „Става въпрос за два мъртви коня, които са намерени в близост до главния път от село Панагюрски колонии към Панагюрище. Екип от разследващи от Районното управление на полицията в Панагюрище прави проверка по сигнала, като към момента се правят опити да бъде открит собственика на двете животни. До момента, въпреки проведени разпити с местното население, такъв не е открит. Не е изяснена и причината за смъртта на животните – дали става въпрос за умишлено умъртвяване или животните са консумирали нещо отровно“, уточни Стоянов.

Десетки изоставени коне умират от студ и глад в Осоговската планина

Той допълни, че за да стане ясно причината е необходимо да бъде извършена и ветеринарно-медицинска експертиза. Разследването на инцидента продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.