От детската образователна програма ви канят на лятно рандеву и то не къде да е, а в двореца „Врана” на 9 юли.

След като разкри любопитните истории от света на музиката и живота на композиторите, за Фортисимо Фамилия дойде време да срещне децата и техните родители с най-мистериозния музикален инструмент, а именно - човешкия глас.

За онези, които нямат търпение, в 16.00 ч. могат да се включат в ателието „Как се ражда песента", а от 18.00 ч. ще започне концертът с приказната история за човешкия глас.

Пеенето е най-човешката форма на музициране, най-спонтанната и най-въздействащата. Гласът се променя, сменя цвета си в зависимост от това какво иска да изрази. Какви любопитни факти още ще научите!? Елате и ще чуете!

В концерта „Приказка за човешкия глас” участие ще вземат Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов, както и певци от Националния филхармоничен хор.

До двореца „Врана” ще бъде организиран транспорт, чийто график ще бъде публикуван в социалната мрежа на Фортисимо Фамилия дни преди концерта.

За поредна година Софийската филхармония и Столична община реализират музикална среща в красивото пространство на парка в двореца „Врана". От 7 до 10 юли ще имате възможност да се насладите на подбрана селекция от концерти с най-доброто от света на класиката.

Събитието е част от културния календар на Столична община.