Нападнати са кмета и служители на реда

Среднощен екшън в плевенско. Цяла фамилия беше арестувана заради нападение над полицаи и кмета на село Буковлък, защото им направили забележка за силна музика. С лека телесна повреда са и полицаите, и  кмета.

Всичко започва в края на изборният ден. За пореден път, силна музика оглася селото.

„От сутрин до вечер живеем в тормоз – силна музика, обиждане, тичане с вила, коса, побоища”, каза жителят на Буковлък Десислава Начева. Следват сигнали от съседите до кмета и полицията.

 „Психическият тормоз е от години. Тази нощ подадохме 5-6 сигнала”, разказа в ефира на „Здравей, България” съседът Тихомир Начев.

„Този адрес е посещаван най-много от служителите на 1-во РПУ за последните 10 години”, заяви кметът на селото Росен Русанов. В полунощ ситуацията излиза от контрол. Над десет души от фамилията отказват да се подчинят на полицията.

Полиция и протести в Кърнаре след масов бой в заведение

„Трябваше да се вземат по-сериозни мерки, защото се опитаха да прикрият извършителя. Хвърляха колове, камъни, шишета. Това са те”, добави кметът. При задържането на трима от най-агресивните членове на фамилията се стига и до схватка.

„Нанесени са леки телесни повреди на служителите. На автомобили от 1-во районно са нанесени щети”, заяви директорът на ОД на МВР – Плевен Красимир Начев.

„По ръката са ме ударили и понеже ме блъснаха с едни колове паднах върху една маса и си ударих кръста” допълни Русанов.

И тримата задържани са в ареста. Предстои прокуратурата да им повдигне обвинение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.