Автомобилите се насочват по обходни маршрути

Извънредна ситуации в Пловдив. изтичане на газ на булевард „Рогошко шосе“ вдигна на крак полицията и пожарната.

Заради опасността от експлозия, беше отцепиха района и спряха движението, а работници от близките фирми и предприятия бяха евакуирани. Инцидентът е станал малко преди 12 на обед, когато греблото на багера, който разкопавал участъка за полагане на нова канализационна мрежа, ударил и разкъсал газопроводна тръба.

„Много силен шум, свистене едно такова „шшшшшш” изпускане на газта. Сигурно имаше опасност от експлозия - това е газ. Може ли да няма?!”, разказва очевидецът Станислав Петров.

„Дойдоха от полицията и пожарната и ни евакуираха. Казаха ни да отидем на безопасно място. В продължение на половин час под силно налягане в района изтичало газ. За това полицията отклони движението, дори и автобусите на градския транспорт”, сподели от своя страна Нона Станчева, също очевидец.

Жена пострада при инцидент с газова бутилка в Хасково

От строителната фирма обясниха, че аварията се дължи на пропуск в кадастралната карта на града и обвиниха за това общината.

„Не е обозначено самото сградно отклонение. Ние копаем на сляпо.започвайки да изкопаваме  ние не очакваме, че в този участък има нещо”, съобщи Любомир Попов, технически ръководител на обекта.На свой ред газопреносносното дружество, чиято е тръбата, упрекна за аварията строителната фирма.

„Не е така. Всичко е в кадастралната карта. Въпросът е , че нашата тръба в кадастралната карта и жълта и когато се направят няколко ксерокопия е възможно да не се забележи”, заяви Петър Пендов, представител на газопреносното дружество.

Час след инцидента в района продължаваше да се усеща натрапчивата миризма на газ, а полицията пусна движението. До късно тази вечер аварийните екипи ще възстановят газоподаването в района.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.