Зрител на NOVA засне видео с абсурдната ситуация

Велоалея край един от мостовете над река Марица в Пловдив свършва в строителен изкоп като пропаст. Зрител на NOVA засне видео с абсурдната ситуация.

Георги Кузев всяка сутрин минава с колело покрай опасното място. „Преди няколко дни ремонтът на кръстовището беше изключително опасен. Сега вече е обезопасен с мрежа. Преди дни обаче, нямаше нито осветление, нито ограда, нищо. Всичко беше само насип, нямаше нищо друго”, разказва той.

Столичната община осъдена заради велоалея

По думите му ако велосипедист се предвижва със своето колело и се е засилил, той директно пада в пропастта, която не е била до скоро обезопасена.

„Вече има ограда, но няма улично осветление, така че нощно време не съм сигурен какво точно може да се случи”, казва още Кузев. „Ако човек падне тук, няма как да оцелее”, посочва още той.

Защо части от нови велоалеи се разпадат? (ВИДЕО)

След публикуване на клипа в социалните мрежи, от строителната фирмата са обезопасили района. От Община Пловдив коментираха за NOVA, че не влиза в техните дейности да следят за обезопасяването на строителните обекти. Това било отговорност на фирмите, които строя обектите.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.