Не вярвам, че Цветанов ще работи за друга партия, каза още той

"Със сигурност ще има промени по места в структурите на ГЕРБ. Трябва да се правят промени в организациите, но не трябва да има автоматично разпускане на цели организации". Това каза кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров в ефира на „Здравей, България” по повод стрес тестовете, които Бойко Борисов започна в неделя.

"Трябва да се извади най-доброто от всеки един регион, да се види кой носи доверието на хората и той да бъде поставен начело на тези организации, които по някакъв начин са показали по-слаби резултати в тази кампания. След като има слаби  резултати, означава, че има някакви проблеми”, обясни той.

Борисов със закана за стрес тестове на кметове

Той коментира и оттеглянето на Цветан Цветанов от партията. "Нормално е да има емоции във всяка една такава раздяла. Тя е трудна и тежка, но в същото време партията трябва да продължи напред и да се развива", каза Тодоров. 
 
Според него Цветанов няма да пречи на ГЕРБ. "ГЕРБ е в неговата кръв и не мисля, че ще тръгне да вреди на партията. Това са нормални човешки взаимоотношения на хора, които са работили заедно, които са се привързали по някакъв начин. Никой не иска да се развалят отношенията, нито пък някой да променя своето вътрешно чувство", каза той.

Премиерът иска тази партия да я има много след него, обяви Тодоров и добави: "Всеки е до време в политиката и в партията. Нито аз, нито който да е от старите членове може да каже, че ще бъде вечен. Така че пред ГЕРБ има много дълъг път и затова смятам, че всички тези действия са правилни, за да се направи по-голяма екипност".

Накъде ще поеме ГЕРБ след изборите?

Според него Цветан Цветанов няма да се обърне срещу ГЕРБ. "Не вярвам, че Цветанов ще работи за друга партия. Не вярвам да тръгне и да пречи на това, което той сам е създал. Аз съм сигурен, че този човек няма да изневери на каузата, за която е работил. Сигурен съм, че премиерът, с този тежък и важен ход, който е направил, гледа в хоризонта напред и гледа да се развива партията и да се отваря за млади и нови хора", обясни той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.