Американският президент и съпругата му са на официална визита във Великобритания

Впечатляващи тоалети, повечето от които бели, показаха гостите на приема, даден от кралица Елизабет Втора в чест на американския президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Американското първо семейство е на официална тридневна визита във Великобритания.

СНИМКИ ОТ ПРИЕМА ВИЖТЕ ТУК

Първата дама на САЩ бе избрала дълга рокля на "Диор" без ръкави, съчетана с бели ръкавици. Тоалетът беше дефиниран от модните експерти като сив, въпреки че на телевизионните кадри изглеждаше бял, съобщава БТА.

На банкета херцогинята на Кембридж - Кейт Мидълтън, пък отдаде почит на покойната си свекърва принцеса Даяна, като носеше една от любимите й диадеми. Херцогинята на Кеймбридж беше избрала и обеци със сапфири и диаманти на кралицата майка. Красивата й бяла рокля бе модел на дизайнера Алекзандър Маккуин.

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл не присъства на тържественото събитие, защото е по майчинство.

Кралица Елизабет Втора също носеше бяла рокля с маргаритени мотиви на Анджела Кели, съчетана с тиара и огърлица с диаманти и рубини.

Херцогинята на Корнуол - Камила, беше с кремавобяла рокля на Брус Олдфийл, диамантена тиара и колие от перли и топази.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА СЕМЕЙСТВО ТРЪМП В ЛОНДОН ВИЖТЕ ТУК

Дъщерята на американския президент Иванка Тръмп пък беше избрала нежносиня рокля с мотиви, наподобяващи разцъфнали клончета, съчетана с перлено колие.

На банкета имаше 171 гости. Музиката включваше изпълнения на Хендел, откъси от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн и композицията на Ед Шийран "Thinking Out Loud".

На банкета бяха поднесени вина на стойност от 38 до 1395 лири. Най-скъпото се оказа вино "Шато Лафит-Ротшилд" от 1990 г. Тръмп, който е заклет трезвеник, не пийна никакъв алкохол.

Сред ястията в менюто бяха филе от камбала, филе от уиндзорско агне и пролетни зеленчуци. За десерт имаше тарталета с ягоди и сметана с лимонова върбинка и сезонни плодове.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.