Взаимните обвинения между ВМРО и „Атака” бяха основно за резултатите от евроизборите

Нови скандали и тежки обвинения в изборни манипулации сред „Обединените патриоти”. Според „Атака” ВМРО си купили мястото във властта за 3 милиарда лева. Волен Сидеров визира парите, които България евентуално ще даде за изтребителите F16 от САЩ.

Симеонов: Нямам информация, че ВМРО иска преразглеждане на коалиционното споразумение

От ВМРО вече обявиха, че искат ревизия на управленското споразумение. Отговорът от „Атака” не закъсня. Волен Сидеров заяви, че ако има ревизия, тя трябва да започне от Министерството на отбраната.

Резултатът от евровота предизвика раздор сред „Патриотите” и така вече десети ден. 

„ВМРО никога не са взимали повече от 1%, иначе щяха да имат самостоятелна група”, заяви Волен Сидеров.

„Могат да си проверят техните резултат и в секции на различни места - особено където живеят цигани”, отвърна Юлиян Ангелов от ВМРО.

„Да се оправят „Атака” и ВМРО. Нивото на взаимоотношения започва да пада между колегите”, коментира Валери Симеонов, НФСБ.

От ВМРО вече поискаха ревизия на управленското споразумение. Мотивът - нямало диалог повече от 6 месеца. Днес обаче последва нова патриотична атака. 

ВМРО ще иска преглед на коалиционното споразумение за управлението

„Като се говори за ревизия, не е лошо ревизията да започне от Министерството на отбраната”, заяви Волен Сидеров.

Според него имало връзка между високия резултат за Каракачанов и сделката за новите изтребители с американците.

„Покупката на американските самолети, движена от г-н Каракачанов, ще струва 3 милиарда на българския данъкоплатец, срещу което сделката е партията на Каракачанов да бъде припозната като единствена в това патриотично пространство”, заяви Волен Сидеров.

„Ако някой да твърди подобни безумия - или завижда, или не е в час с политиката”, отговори Юлиян Ангелов.

Към момента НФСБ излиза чиста от конфликта. Партията на Валери Симеонов нямало да вземе страна, не виждала и в бъдещето.

„Не съм добър анализатор и гадател. Не мисля, че резултатът на патриотите е определящ за изборите. Защо всички гледат резултата на патриотите, защо не погледнете ДПС”, попита Симеонов.

Едно е сигурно, към момента всички виждат пълен мандат

„Не знам дали може са продължи да съществува в този си  вид и при тези условия. Бях двигателят на такава коалиция . Дали помежду си ще бъдем коалиция, или ще бъдем три отделни съставни части? Може да се изкара мандатът, без да се прегръщаме и целуваме”, смята Волен Сидеров.

„Правителството се справя прилично. Ако някой има друг проблем- да го решава”, заяви Юлиан Ангелов.

От ГЕРБ също не виждат проблем, но и не коментират темата в детайли. Запитан дали управлението е стабилно Тома Биков заяви, че е.

Кога и дали ще има коалиционен съвет - все още не е ясно.

В момента излизането на която и да е политическа формация от голямото управление, може да застраши осигуряването на мнозинството в пленарна зала.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.