Прокуратурата разследва трагедията

Въвеждане на разрешителен режим за агресивни породи кучета. това поискаха жители на село Владо Тричков.

Причина стана инцидентът, при който 5 кучета, порода „Кане Корсо”, избягаха от двор и убиха 39 годишен мъж. Собственикът е задържан за 72 часа, а животните са отведени във ветеринарна клиника, в която предстои да им се вземат отливки на захапките, за да се докаже, че те са разкъсали човека. Хората в селото са потресени от трагедията и вече не смеят да излязат на разходка в близката гора.

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж (ВИДЕО)

Жена е намерила трупа на убития от кучета мъж. Ето какво разказа тя: „Тялото му беше в тревата. Ръката му беше опъната, преброих пет пръста. Мислех, че е сърничка, изядена от кучетата. Главата нямаше скалп. Той беше свален. Лявата ръка беше оглозгана.  Само костта стоеше. Левият му крак го нямаше”, сподели Веселка Соколова, която е намерила останките от тялото на починалия Димитър.

Иван Пасков пък обясни, че има много добри впечатления от Йордан. „Кучетата живееха при децата. Аз съм потресен от това, което виждам и чувам”, коментира той. Пасков е категоричен, че всяка порода кучета може да бъдат опасни, ако не са гледани добре.

„Наистина е  много страшно това, което се случва. Може би преди месец ние отново си говорихме, сега пак си говорим. Преди няколко месеца пак говорихме зимата. Проблемът е, че ние повече си говорим. За да си вземеш куче на много места е както да си вземеш оръжие. Трябва да вземеш специално разрешително", заключи той.

 Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.