Вижте ексклузивния разказ на режисьора на лентата и един от главните актьори

„Заедно без теб” - това е заглавието на късометражния филм, който разказва за бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор. Филмът е черно-бял и представя своята версия за безследно изчезналия Радослав Колев. За първи път в национален ефир ще Ви покажем и ексклузивни кадри от филма, от които ще ви побият тръпки.

Сензацията от новините за бягството от затвора на Пелов и Колев се превърна във филм. Филм по действителен случай, но с оригинален сценарий.

БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА С КЪРВАВ КРАЙ: Владимир Пелов убит при престрелка (ОБЗОР)

Новината за бягството на двамата затворници заварва режисьора на лентата Димитрис Георгиев вкъщи. Разбира я от новините. „Но когато свърши, Пелов беше убит, а Колев изчезна, това събуди моето любопитство и прекарах една нощ в гледане на всички видеа и интервюта и тогава разбрах, че тук се крие филм”, коментира той.

В реалния живот охранителните камери на Централния Софийски затвор запечатват стъпка по стъпка действията на рецидивистите. След 10 надзиратели, които не реагират, с метла в ръка чистачка гони бегълците.

А дали във филма роля има смелата чистачка, не издаваме до последно.  В лентата разбираме предисторията и вероятната развръзка - каква е съдбата на Радослав Колев, от когото няма и следа до днес.

Реалност и художествена измислица се преплитат, а истината е някъде там. Дали Колев е убит, дали е жив, защо бягат заедно с Пелов, кой дава оръжие на престъпници зад решетките и защо никой не ги спира?

Стоян Дойчев изиграва убиеца Радослав - смел, хладнокръвен и безпощаден. Образ, който се запечатва завинаги в съзнанието на единствения оцелял. Колев удрял жертвите си с чук. Ексклузивна сцена от филма “Заедно без теб” напомня за чука и местопрестъплението. Режисьорът избира Димитър Иванов да изиграе хладнокръвния Владимир Пелов. Комедиен актьор в ролята на убиец-психопат. „Носеше психопатско излъчване. Беше много забавно, защото той играе психопат, говори малко и в момента, в който се каже СТОП -  започва смях”, коментира Димитрис Георгиев.

СЛЕД БЯГСТВОТО ОТ ЗАТВОРА: Започнаха уволненията

Филмът търси отговори и по-далеч - каква е психиката на човека, превърнал се в престъпник. Дали е осъден без вина и заради това човек търси справедливост като бяга от затвора.За създаването на сценария екипът се среща с разследващи, психолози, адвокати и близки на избягалите престъпници. Но не снимат в истинския затвор.

Във филма място за празни приказки няма. Дори един поглед казва много повече от хиляди думи. Премиерата на филма “Заедно без теб” ще бъде скоро. А отвъд киното истината ще остане някъде там. Отвъд новините, бягството, разследването и изчезналия без следа убиец.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.