Те изразиха недоволството си от провеждането на парада

Две шествия се обявиха против провеждането на "София прайд". Едното беше пред Министерски съвет и бе подкрепено от вицепремиера Красимир Каракачанов, а другото се проведе пред НДК. Пред Националния дворец на културата се събраха националисти - противници на "София прайд". В протестното си обръщение те обявиха: „И тази година патологията ще шества под знамето на дъгата, гавреща се с нормалността! И тази година злото ще търси път към сърцата и душите на българските деца! Да запазим децата от поква 

"София прайд" - шествието на хората с различна сексуалност

„Ние виждаме, че тази патология, която вече за съжаление 12 години се налага в България, вече лека полека се превръща в норма, а нормалността, която би трябвало да властва в една държава, за да може тя да върви с просперитет и децата да се възпитават в правилните морални ценности, става лека полека патология”, каза Благовест Асенов от “Национална съпротива България”.

„Аз мога да мразя грехът им, но не и грешниците -  за мен те също са хора”, обясни Неделчо Христосков - “Национална съпротива България”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.